2021 Westendorf in Tirol Speciaal

Dinsdag 14 t/m dinsdag 21 september 2021

Westendorf in Tirol met Almabtrieb

Ook in 2021 reizen wij weer naar Oostenrijks Tirol om de jaarlijkse "almabtrieb" bij te wonen. Wanneer het vee de bergweides verlaat, prachtig versierd, worden zij met veel enthousiamsme beneden in het dal verwelkomd. TAl van activiteiten worden georganiseerd en u kunt het allemaal beleven. Daarnaast maken wemeerdere mooie dagtochten vanaf onze standplaats Westendorf-Brixental in Tirol. Onderstaand vindt u het complete reisprogramma.

 

Programma

Dinsdag 14 september 2021

Vanaf de halteplaatsen in Eys vertrekken wij om 07:15 - 07:30 uur naar het Oostenrijkse Westendorf in Tirol. Met voldoende pauzes onderweg bereiken we in de vroege avond ons hotel. na het verdelen van de kamersleutels geniet u van een uitstekend diner.

Woensdag 15 september 2021

Na de reisdag van gisteren gaan we vandaag genieten van de bergwereld. Voorbij aan de Achenseen en de Sylvenstein-stausee bereiken we het Risstal. Aan het einde van dit dal in Hinterriss zullen we een fijne stop maken, we wandelen een klein stukje naar de Engalm en genieten van de prachtige bergwereld. Vanavond brengen we een bezoek aan het gezellige Auner Alpenspektakel, topamusement tijdens deze muzikale avond (inclusief).

Donderdag 16 september 2021

We beginnen heerlijk rustig aan de dag. In de ochtend stappen we in bij de stoomtrein van de Zillertalbahn en die brengt ons naar Zell am Ziller (facultatief). Aansluitend rijden we naar de Alpengasthof Enzianalm, hier krijgt u voldoende tijd om van het uitzicht te genieten terwijl u uw lunch gebruikt.

Vrijdag 17 september 2021

Deze dag brengt u naar de stad Salzburg. Onder leiding van een lokale gids bezoekt u de geboortestad van Mozart en het decor van "The Sound of Music". Natuurlijk heeft u ook nog wat vrije tijd voordat we terugkeren naar ons hotel.

Zaterdag 18  september 2021

De topdag van deze reis. We bezoeken de Almabtrieb in Westendorf. Het hoogtepunt aan het begin van het herfstseizoen is zonder twijfel de thuisreis van de boeren die hun vee van de almen weer terug naar de weides in het dal drijven. In het Brixental vinden naar aanleiding hiervan de almfeesten plaats waarbij u de gelegenheid hebt typische Brixentaalse gerechten en lekkernijen te proeven, handwerkkunstenaars te bewonderen en echte boerenproducten te kopen. Daarbij hoort natuurlijk ook goede traditionele muziek en veel gezelligheid.

Zondag 19 september 2021

Na het ontbijt rijden we via Wörgl naar de Wildschönau. HIer kunt u na een korte rit met het boemeltreintje een lichte wandeling van 5 km maken naar het dopje Kundl. U wandelt heerlijk langs de Wildschönauer Ache. Daar staat onze touringcar weer klaar om u terug naar Westendorf te brengen. Aansluitend maken wen nog een stop in het gezellige Rattenberg.

Maandag 20 september 2021

Absoluut een topdag vandaag wanneer we het hooggebergte gaan bekijken. We rijden de Grossglockner Hochalpenstrasse tot aan de Franz-Jozefhöhe. We zien de Pasterze gletsjer tot aan de Frans-Jozefhöhe.

Dinsdag 21 september 2021

Vertrek vanuit Westendorf naar Limburg. Onderweg bestaat natuurlijk weer de mogelijkheid deel te namen aan het uitstekende afscheidsdiner.

Programma onder voorbehoud

 

Accommodatie

Hotel Jakobwirt **** is in 2018 helemaal gerenoveerd en een absoluut tophotel. In de prachtige kamers genuiet u van uw weldverdiende vakantie. De maaltijden zijn uitstekend. In de ochtend geniet u van een heerlijk ontbijtbuffet en 's avonds van een prima 4-gangen menu met menukeuze (met uitzondering van dag 1). Na het diner kunt u aan de gezellige bar nog een drankje nuttigen. Ook is er een fijne Wellness-oase aanwezig met verwarmd zwembad, sauna enz. Het gebruik is voor onze gasten in de reissom inbegrepen en daarnaast is er in het hele hotel gratis wifi beschikbaar. Kijkt u zeker ook eens op de website: www.jakobwirt.at

 

Ook dit jaar hebben wij weer ons uiterste best gedaan om de prijs betaalbaar te houden.

Derhalve kunnen wij u deze reis aanbieden voor € 725,00 per persoon

Toeslag 1 persoonskamer € 105,00

 

In het arrangement van deze reis is dus inbegrepen:

  • vervoer per luxe touringcar
  • programma zoals omschreven of na overleg aangepast
  • 7 x overnachting op basis van halfpension, ontbijtbuffet en diner met menukeuze.
  • muziekavond, bingo avond enz. 

Programma zoals omschreen, exclusief eventuele entrees tenzij anders vermeldt.

U kun zich aanmelden voor deze reis door het aanmeldingsformulier ingevuld te mailen naar

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bellen naar 06 - 51 387 237

 

 

2021 Berlijn en Potsdam

2021 Berlijn en Potsdam

9 T/M 12 DECEMBER 2021

Lees meer...
Internationaal reizen tijdens COVID-19

Internationaal reizen tijdens COVID-19

Lees meer...
2021 Normandie

2021 Normandie

6 OKT t/m 10 OKT  2021

Lees meer...
NIEUW 2021 Kirchberg in Tirol

NIEUW 2021 Kirchberg in Tirol

28 SEPT T/M 5 OKT 2021

Lees meer...
2021 Westendorf in Tirol

2021 Westendorf in Tirol

14 t/m 21 sept 2021

Lees meer...