2022 Berlijn en Potsdam Speciaal

 

Van donderdag 8 tot en met zondag 11 december 2022

4 DAAGSE REIS

"Berlin ist immer eine reise Wert"! Dat is helemaal waar. Breng met ons een bezoek aan de stad die voor altijd als "Oost"en "West" de geschiedenis is ingegaan. Na de "Wende" hebben grote gedeeltes van de stad een geheel nieuw gezicht gekregen. Daarnaast is ook het klassieke Berlijn bewaard gebleven. Veel te zien, maar met de prachtige verlichting en de mooie winkels is Berlijn ook een shopping-stad bij uitstek. Daarnaast brengen we natuurlijk een bezoek aan het Klassieke Potsdam. Met ons complete programma leert u deze stad en omgeving goed kennen.

 

PROGRAMMA

Donderdag 8 december 2022

Vertrek vanuit Limburg via de Duitse snelwegen naar Berlijn. Onderweg maken we de nodige stops, onder andere bij de grensovergang Helmstedt-Marienborg tussen voormalig West en Oost- Duitsland. De oudste gedeeltes hier zijn inmiddels tot monument benoemd. Na de aankomst in Berlijn volgt de kamer indeling en is de rest van de avond vrij. In de directe omgeving van het hotel zijn meer dan voldoende eetgelegenheden. 

Vrijdag 9 december 2022

Na het ontbijtbuffet maken we onder de leiding van onze chauffeur/reisleider een rondrit door Berlijn. De geschiedenis van de stad zal daarbij uitvoerig aan bod komen. U ziet het Mauerpark, de zonegrens bij de Bernauer Strasse, Unter den Linden, Brandenburger Tor en nog veel meer. De middag is naar eigen idee in te vullen en 's avonds kunt u nog mee voor een mooie lichttour door Berlijn (inclusief).

Zaterdag 10 december 2022

Vandaag maken we de 2e stadsrondrit. Deze brengt ons o.a. naar de Kurfürstendamm en de Keizer Wilhelm Gedächtniskirche. Gaat u ook eens binnen bij het bekende warenhuis van Berlijn het KADEWE (Kaufhaus des Westens). Daarnaast ziet u het Olympiastadion en nog veel meer. De middag is weer naar eigen idee in te vullen en uw diner gebruikt u in één van de gezellige restaurants in de stad. In Berlijn zijn talloze theaters en uitgaansgelegenheden, misschien brengt u er wel een bezoek aan.

Zondag 11 december 2022

Na het ontbijt verlaten we Berlijn en brengen een bezoek aan de oude Kasernenstadt Potsdam. Hier bekijken we o.a. Schloss Cecilienhof (conferentie Potsdam) en het Park Sansoucci. Ook zien we de binnenstad met de Russische Kolonie en de Hollandse Wijk. Net na de middag verlaten we Potsdam en gaan op weg naar de halteplaatsen in Limburg.

Programma onder voorbehoud

 

De reissom bedraagt € 305,00 per persoon

De toeslag voor een 1-persoonskamer bedraagt € 110,00

 

Bij deze reis is inbegrepen:

  • Vervoer per luxe air-conditioned touringcar voorzien met bar en toilet
  • 3 x overnachting in het uitstekende Hotel Berlin-Berlin in het centrum van Berlijn op basis van logies en ontbijtbuffet
  • Stadsrondritten onder leiding van uw chauffeur/reisleider
  • Programma zoals omschreven

 

U KUNT ZICH AANMELDEN VOOR DEZE REIS DOOR TE MAILEN NAAR

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. OF BELLEN NAAR 06-11 77 82 84

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2022 Berlijn en Potsdam

2022 Berlijn en Potsdam

8 T/M 11 DECEMBER 2022

Lees meer...
2022 Abtenau

2022 Abtenau

1 OKTOBER T/M 8 OKTOBER 2022

Lees meer...
2022 Normandie

2022 Normandie

12 OKT t/m 16 OKT  2022

Lees meer...